Aspen

Sådärja, då var man färdigpackad och allt!
Är dock ganska rädd för jag får inte tag på Brittney, hoppas att hon inte sover. Gahhhh!
Åt sushi med Sandra och Grete igår och då bestämdes det att Grete också skulle följa med. Grymt roligt, men hoppas bara att jag kan få tag på Brittney så att vi har sovplats.

Pratar med mamma nu, därför min skrift inte är världens bästa!

så nu dumpar jag dettta. trevlig helg.

Nya planer

Har blivit lite ändradeplaner ang. Aspen trippen!
Tanken var att vi bara skulle köra upp över dagen, med tanke på att x games pågår nu finns det ingen möjlighet att hyra något med vår ekonomi.
Sen för en stund sen så ringde Brittney och frågade om jag skulle till x games (sett på facebook, haha). Så svarade jag givetvis ja och så fick jag ju förklara att vi bara skulle vara där över dagen. Men det tyckte inte Brittney, för tydligen hade hennes kompis ett ställe som vi kunde sova på. Toppen! Så nu får jag festa med min bästa Brittney innan hon åker till Chile och så slipper jag och Chris köra hem på kvällen. Detta kunde inte blivit mycket bättre!
Brittney dumpade även sin skjuts och åker upp med mig och Chris istället, roadtrip med mina favvotjejer. Detta kommer bli en bra helg känner jag.Brittney <3Och min älskade Sydafrikan <3

ironic.

Jo men idag så jobbade jag en och en halv timme. Så himla jobbigt, jag är helt fysiskt och psykiskt utmattad just nu. Vad ska jag ta mig till?

Får nog vara hemma och vila upp mig hela kvällen, för detta är bara allt för smärtsamt.

Tjyv!

Ja jag erkänner, jag kom inte på detta själv. Så mycket fritid har jag inte. Men jag betvivlar även att Sandra vars blogg jag snodde detta från har hittat det helt själv.
 Det var helt galet roligt iallafall!


 • Gå in på Eniro.se
 • Tryck på kartor
 • sök på adressen Åsögatan 176 stockholm
 • klicka sedan på gatuvy/streetview
 • sedan drar du pilen till höger så du kommer till  husen på höger sida om gatan och spanar in det röda våningshuset.(inte det orange-färgade huset som du ser först) och sedan kollar du på fönsterna på 2a våningen o zoooooooomar!
  Vilken kille!

 • A discoball is just hanging by a tread.

  Så då var det fredag igen, underbart!
  Har inte jobbat speciellt mycket denna veckan och tur är väl det med tanke på mina sömnproblem. Finns det sömnpiller utan recept här i usa? Någon som vet eller måste jag kolla upp det själv?

  Ringde Jessica klockan 3 inatt och snackade med henne i över en timme. Saknar verkligen henne här, hon borde aldrig ha åkt hem tycker jag. Och det tycker nog inte hon heller just nu..


  Nu ska jag upp och äta lite frukost/lunch, blir nog havregrynsgröt med banan och russin. Mummma!


                                
                                                      Mina två all time favorites á la usa :)

  Impulsivt

  Chris ringde nyss mig, detta var samtalet som utspelade sig: (översättning till svenska så att familjen fattar. HAHA)

  Chris: Petra, vad gör du i helgen?!
  Jag: Ja, inte så mycket. Tänkte mest ta det lugnt och umgås med dig.
  C: Jaja, det visste jag ju redan men så blir det inte längre.
  J: Nahe?
  C: Nä! För vi ska åka upp till Aspen på lördag.
  J: SKA VI?! FAN VAD KUL! När hände detta?
  C: När jag satt och filosoferade precis, och så vet jag att du är lika knäpp som jag och säkert vill spendera över 4 timmar i en bil med mig.
  J: Då tänkte du rätt, jag laddar ipoden med festlig musik så åker vi! Vi ses på lördag!
  C: Ja för att det gör vi, som faaan!
  J:.. Ehhm, när hämtar du mig förresten? HAHA, visst kan jag vara spontan men säg illafall en tid jag ska stå utanför huset.
  C: hmm, det tänkte jag inte riktigt på. Men 7 lördagmorgon blir bra.
  J: Toppen, då blir det en lugn fredag med andra ord. Puss!
  C: (på svenska) Puss, hejdå!


  Ja, så tydligen åker jag och Chris upp till Aspen på lördag för att kolla på the x games. Greeeeeat!

  Nu vet jag att vissa blir väldans avundsjuka på mig, K? HAHA :P


  svaren på frågorna.


  Är det svårt att åka iväg som aupair, jag menar om man behöver fixa en massa tillstånd osv eller hur funkar det? :)
  Ja det är en del att fixa faktiskt. Jag höll nog på i nästan ett år med mina ansökningar. Men så var jag också väldigt lat och gjorde ingenting i perioder.
  Det som ska fixas är ett personligt brev (som oftast kan göras på organisationens hemsida), personliga referenser och barnpassnings referenser, polisregisterutdrag, internationellt körkort och hälsoundersökning. Sen förutom det ska man fylla i och skriva under olika papper som har med visum och uppehållstillstånd att göra. När du sedan har fixat klart med det så blir det intervju för att kolla din engelska, för att till sist åka till ambassaden och fixa visum. Efter det är det bara att skicka in allt och vänta på en familj :)
   Sen så funkar det lite olika beroende vilken organisation man åker med, jag åkte själv med STS/aupaircare och jag rekomenderar verkligen de!
   
  Hej.
  Jag har följt din blogg ett bra tag nu och har länge undrat hur det ligger till med din värdfamilj.
  Är de skilda eller jobbar du hos olika familjer?
  Sen undrar jag också hur det har gått med dina framtidsplaner? Ska du plugga i usa eller hur blir det?
  Hejdu, vad kul att du följer min blogg!
  Ja, min värdfamilj skiljde sig för 5 månader sen eller något sådant. Så alltså under tiden jag var här.
  Mina framtidsplaner går det sisådär med va. Jag ville ju som sagt läsa kosmetologi i Santa Monica. Men eftersom det endast är en två årig utbildning så har jag ingen rätt till studiestöd tydligen. Och det är inte direkt så att jag har flera tuden undanstoppade på en liten ö så att jag kan financiera mina studier.
   Så om någon känner för att sponsra mig så jag inte sen på att tacka nej. HAHA

  hur går det till när man förlänger sitt år?
  Det går till som så att man skickar en en förfrågan om förlängning till amerikanska staten. Sen är det deras val att besluta om du ska få stanna eller inte, vilket du oftast får. Fast en viktig sak är att vara klar med sina studier i tid, annars kan det bli problem.

  kan man förlänge med hur länge som helst?
  Nej det kan man inte, man kan välja att förlänga med 6, 9 eller 12 månader.

  saknar du inte din familj och dina kompisar?
  Det är väl klart att jag saknar familj och vänner hemma i sverige men å andra sidan har man skaffat sig ett nytt liv här. Så jo jag saknar alla där hemma men samtidigt kommer det att vara minst lika svårt att lämna alla här när jag måste åka tillbaka till sverige igen.

  läste innan att du varit på date, hur är det att data i usa?
  Det är väldigt kul faktiskt! Eller de dejter som jag har varit på har varit väldigt klyshiga. Sådant som man bara ser i filmer. Killen kommer och hämtar upp dig, öppnar alla dörrar, betalar alltid och är helt enkelt riktiga gentlemän. Sen kan det bli ganska drygt i längden också, kanske därför jag inte har kommit längre än till några dejter med varje kille. haha

  tjänar man bra på att jobba som aupair?
  Det beror väl lite på hur man ser det. Om man har levt på studiebidrag/barnbidrag hela sitt liv så är väl detta helt okej. Men om man som jag tjänade ganska bra innan så måste jag svara nej.
  Vi tjänar ca 1.400kr i veckan så 5.600 varje månad. Och detta är ju bara pengar till dig själv, eftersom du inte betalar mat och husrum. Sen tjänar du lika mycket oberoende av hur mycket du jobbar varje vecka.

  är dom du jobbar hos snälla?
  De jag jobbar hos är jättejättesnälla. Jag kunde absolut aldrig ha bett om en bättre familj att bo hos, de är toppenbra.

  är usa ett lätt land att anpassa sig till ? (annorlunda kultur osv)
  Jag tyckte inte direkt att det var svårt att anpassa mig, såklart att allting var nytt och annorlunda i början, men jag klarade det. haha.
  Jag tror att det beror på att vi redan har sett så mycket av usa i filmer och serier. Såklart är det inte som på tv, men man vet ändå hur saker ser ut osv. Sen är amerikanare väldigt trevliga och öppna, det förenklar absolut saker och ting.

  Var det nervöst första gången? Hur länge ska du vara där? =)
  Vad var nervöst första gången? Antar att du syftar på första gången jag träffade värdfamiljen kanske?
  Klart som fan att det var nervöst! Jag höll på att kissa på mig när jag gick av tåget på flygplatsen och skulle försöka hitta min värdfamilj. Men jag hade absolut ingenting att vara nervös över alls.

  vad får man i lön? kan man avbryta aupair tiden när man vill?
  Lönen svarade jag på längre upp.
  Klart att man "kan" avbryta när man vill. Men du har skrivit på ett kontrakt att du vill stanna minst ett år. Om du själv bryter det kontraktet och åker hem kan det vara väldigt svårt att komma in i landet igen, även om det bara gäller ett resevisum.
  Sen finns det självklart alltid undantag som bekräftar reglen, men detta är huvudtanken iallafall.

  Hur länge stannar man? :)
  Ett år till att börja med sen kan man förlänga med 6, 9 eller 12 månader.

  hur är det att vara AUpair?
  och hur kom det sig att du blev det ?
  Allt beror nog på vilken familj du hamnar i. Men om jag ska prata utifrån mina egna erfarenheter så tycker jag att det är toppen! Innan jag åkte hit så var jag väl inte världens mest barnglada person men nu älskar jag barn, och speciellt min lilla Charlotte.
   Anledningen till att jag sökte till aupair-programmet är väl inte världens mest imponerande historia. Jag hade ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv och hade alltid velat åka till usa. Med tanke på detta landets strikta visum-regler var aupair helt enkelt det enklaste sättet.
  Därför jag valde en familj med enbart ett barn och inte så mycket arbete :P
  Men just nu är jag verkligen superglad att jag gjorde detta!

   är allt så faboulus som det verkar in the states? är helt intresserad och är sjukt sugen på att va aupair med, så berätta lite om det!:D
  Det beror väl litegranne på hur man ser det. Om man åker hit med inställningen att allt ska vara som "One Tree Hill" eller någon annan fjantig serie så blir man nog mäkta besviken.
  Visst kryllar det av hemmafruar, houseparties, highschool och collegeungdomar men nej det är inte som på tv.
  Men jag som åkte hit utan några egentliga förhoppningar eller förväntningar älskar det. 
   Vet inte vad jag ska berätta riktigt.. Men om du känner att du vill göra något annorlunda, du känner att du är en såpass stark person att du kan åka hit och vara ifrån familj och vänner i ett år DO IT! För det finns allt förmånga som blir helt överkörda av sina värdfamiljer för att de inte kan säga ifrån. Sen finns det även svaga människor som åker hit utan att ens tänka på vad de har gett sig in på.

  Men tänk igenom det noga, tänk på vad du ger dig in på. Och om du känner att du klarar det åk hit för tusan. För det är en once in a lifetime experience och något jag altid kommer att minnas!


  hur länge har du bott i usa?
  Idag har jag bott i usa i ett år och två dagar. Imorgon kommer det vara exakt ett år sen jag kom till värdfamiljen :)

  Vad är det bästa med att bo där? :)
  Det bästa är nog alla nya erfarenheter och att man lär känna sig själv så fruktansvärt bra.
  What doesn't kill you only makes you stronger!

  hur mycket tjänar man som au pair?
  Läs längre upp..

  Är det mycket att fixa innan?
  Även detta har jag svarat på längre upp.

  Behöver man körkort?
  Det är inget krav på att ha körkort men du kan helt klart välja mellan fler familjer om du har det. Eftersom de flesta familjer bor i förorter och att barnen behöver skjutsas mycket och sen finns det ingen direkt kollektivtrafik i detta land. 

  Vilka tider är du ledig?
  Jag jobbar en vanlig vecka 12-17 tre dagar och 7-8.30 11-17 två dagar. Sen är jag ledig varje helg. Detta varierar självklart och jag jobbar nog minst av alla jag känner. Jag har helt enkelt en värdfamilj som vill spendera så mycket tid som möjligt med sin dotter.

  Hoppas att ni fick veta allt ni undrade över. Annars är det bara att fråga igen! :)


  .

  Svarar på frågorna som jag fått senare ikväll. Efter middag och sådana dära nödvändigheter.

  Aupair Frågestund!

  Nu på sistone så har jag fått en del frågor på facebook och på mail om detta med att vara aupair.
  Vissa som funderar på att åka iväg själva och vissa som bara är nyfikna på mig och hur mina dagar här ser ut.
  Jag tycker minsann att jag som faktiskt har varit här i över ett år nu är kapabel att svara på det mesta.

  Eftersom jag är en otroligt lat människa kände jag att det kunde vara bättre att nå ut till er alla här. Nu vet jag visserligen inte om alla ni läer min blogg. Jag kanske inte ens kommer få några frågor nu, men vi gör ett försök!


  Hur är det att vara så långt ifrån allt därhemma?
  Är verkligen usa så stereotypiskt som man tänker sig?
  Hur är det att bo med en annan familj?

  The sky is the limit.


                                        


  Jahaja

  Blogg.se är ju helt värdelöst. Har inte gått att logga in på flera timmar, och nu har jag tappat lusten att skriva.

  Alla mina tankar just nu går iallafall till Jessica, älskar och saknar dig!

  Åhhh, och min älskade Wanja befinner sig i samma land som mig nu. Visserligen är hon i L.A men ändå, det är bra mycket närmre än Sverige. Snart så snart får jag se henne igen, min älskade vän.

  Helena, you are my sun. Love you.


  Värst vad detta blev kärleksfullt helt plötsligt! Såklart älskar jag alla er andra också.
  mammabörjepontussotisspockannafridapetrasofiastefaniejohanalecmormormorfargerthcarolinechristian.

  Oj, vad jag känner att jag glömde någon väldigt viktig person nu.. Ta det inte personligt, jag är bara en hemsk människa.
  When I'm far to tired too fall asleep

  Idag lyckades jag försova mig på riktigt för första gången här. Visst har jag försovit mig innan och kommit sisådär en minut försent. Men idag var inte som de försovningsdagarna.
   Tanken är att jag ska vara hemma hos  min värdmamma klockan 7 på morgonen när jag jobbar där. Klockan kvart över 7 ringer min mobil. Min första tanke;
  VEM FAN RINGER MIG SÅHÄR JÄVLA TIDIGT?! &%#&"%"&¤"(/¤(
  Såklart är det min värdmamma, jag får panik och skriker typ. Jag försov mig jag kör NU! Min värdmamma var snäll och söt som vanligt och försäkrade mig om att det inte var någon fara.
   På med ett par byxor och springa ut till bilen, gasen i botten och iväg försvann jag. Anlände till min värdmamma halv 8. Det känner jag att det är en ganska bra prestation. I vanliga fall tar det ca 15 minuter att köra till min värdmamma. Idag tog det 15 minuter allt som allt.
  Jävligt impad.


  Så nu ska jag duscha litegranne tänkte jag, sen blir det till att hämta ungen på skolan. Vi har stora planer för dagen. Om ni har tur får ni se det sen.
  Spännande

  So long!

                              
                                           Charlotte och min lillabror påväg till pulkabacken

  one year

  Just det. För exakt ett år sen, ganska exakt på tiden också. Satt jag på Sheraton-hotel och tittade ut över N.Y skyline. Första kvällen på aupairskolan var verkligen grejt, bo på hotell och mysa i New York i 4 dagar klagar man inte på.  Sandra och Jen, båda två åker hem nu i dagarna. Sadface.  Men Julie förlängen precis som jag med 6månader. Så snart blir det SF! :D


  tjingtjong.

  Förnya körkortet gick väl halvbra. Kommer dit och får exakt samma efterblivna kines vid exakt samma bås som förra gången. Nej inte igen var det enda jag hann tänka. Och visst blev det problem. Av någon jävla anledning ville han ha mitt gamla J-1 visa som jag såklart inte hade med mig. Så det blev till att köra hem och hämta, lagom irriterad.
  Kinesen sa att jag bara kunde gå fram till honom när jag kom tillbaka så slapp jag sitta i kö. I helvete heller tänkte jag. Satte mig och väntade och fick en snäll liten tant som hjälpte mig istället. Mycketmassa bättre.
   Sen blev det massa tjafs om jag bara kunde förnya hursomhelst eftersom jag var på ett visa. 4 olika inkompetenta människor kollade på det, men såklart hade den söta lilla tanten och jag rätt hela tiden.

  Nu dör min data om exakt 10minuter.


  Hörs senare mina kära vänner.


  (Fan vad många som fyller år i januari förövrigt, era lyckliga jävlar.)


  Bannemig.

  Ikväll ska jag få mer än 2 timmars sömn, det har jag minsann bestämt mig för.


  Imorgon blir det till att åka och förnya körkortet. Hoppas bara att jag inte glömmer något viktigt papper, typ social security nummer eller visa. Det hade varit lite trist.

  Körkort

  Visst är jag helt utmattad efter en hel dags jobb. Att jag kände mig som en zombie redan innan dagen började gjorde ju inte saken mycket bättre.
   Men ska jag stanna hemma ikväll för det?
  Icke då, man är väl en viking! Först ska jag bege mig till min Area Director och få ett brev, ett brev som jag måste ha om jag ska förnya mitt körkort. Ett körkort som går ut imorgon, framförhållning Petra, framförhållning.
  Sen blir det till att möta upp med Lina och Beffe på Starbucks, massa mys. Men mina 4 presentkort är snart ett minne blott. Då får jag börja koka kaffe hemma igen.
  Undrar om jag blir insläppt om jag kommer in på Starbucks med min egna fina SWEA-termoskopp? För om mitt sällskap dricker kaffe, varför ska inte jag kunna ha med mig mitt eget då?
  Detta måste undersöka snarast!

  Idag fick jag en jättefin tröja på posten. Oroa dig inte mamma, det är inte jag som betalt den. Jag sparar pengar!
  Men vissa känner visst för att ge mig lite gåvor för att jag är så himla bra, true story.


                               
  Jag och min söta bil. Lite skillnad om man jämnför med min kära Gunilla-Greger hemma, Saknar den lilla skrutten.

  2h

  Inatt eller rättare sagt imorse har jag sovit ca två timmar. låg vaken när de där uppe åkte iväg till skolan och jag själv hamnade i något halvvaket stadie.

  Det är nu jag är väldans glad för att jag bara jobbar 11-4 idag. Just nu håller jag även tummarna för att det bara blir 11-2, snällasnällasnälla.


  Knarka lite koffein så kanske det blir bättre sen. Kan man äta kaffebönor? Har det önskad effekt?

  notis

  Imorgon så har jag varit i usa i exakt ett år.
  Det är galet, jag kan inte förstå hur tiden bara har rusat förbi.
  Och jag vill inte lämna detta om 6 månader..  Med min fina tysk-sandra i New York.


  I've been counting all the sheep there is to count

  Jag borde ha sovit för flera timmar sen. Har försökt men det funkar inte riktigt, jävla insomnia.
  Det enda positiva är väl att jag inte börjar förrän 11 imorrn, så då gör det kanske inte så mycket att klockan snart är 4 på natten (morgonen?).  Någon som kan tipsa om hur man somnar? Jag har försökt alla knep jag vet, inget funkar.

                                                                                                             

  bakis

  Ligger fortfarande i sängen, vaknade väl för en timme sen eller så. Mår som jag förtjänar men gårdagen var väl "kul".
  Eller jo det var jävligt kul, men jag börjar bli så förbannat trött på hemmafester nu. Jag vill fylla 21 och gå ut, typ nu. Orkar inte med ett nytt falskleg, what if det blir stulet igen? haha

  Nej men nu ska jag nog kolla klart på "The Invention Of Lying", sjukt rolig film so far.  Hörs senare mina kära vänner!

  Njae,

  Detta med att sitta hemma en helg helg gick väl sådär.

  Fick ett samtal får några timmar sen, gav nyss med mig. Nu blir det fest! 
  Impuls är alltid bäst!

  Ödet?

  Ibland tror jag på ödet, inte för att jag riktigt vet vad ödet ville med detta än. Men någon gång får jag väl veta.
   
  Hursomhelst. Jag har lovat mig själv att stanna inne hela helgen för att bli av med denna dumma förkylning. Går sådär, jag har myror i brallan.
  Så det jag har roat mig med under kvällen är att lägga över grejer på den externa hårddisken, skriva in saker i min kalender, testa och leka med alla fina saker jag köpte idag.. (shoppingförbud jag vet, men städerskorna skulle komma så flydde huset och då blev det shopping)
   Sen började jag iallafall rensa bland mina msn kontakter. Med tanke på att jag har haft samma mailadress i ca. 8 år, bara det är galet, så har jag också gamla kontakter. Sådana som har lagts till av någon anledning man inte minns, några kanske var från lunarperioden. Ja ni fattar.
  Iallafall så var där en kille som jag inte kände igen namnet på, han hade en blogg så jag gick såklart in och kollade. Och där såg jag att han var aupair i usa, vad är oddsen tänkte jag och kände att jag var tvungen att skriva till honom. Jo han är aupair, han är 20 men fyller 21 20 maj, kommer från skåne, var på skolan i n.y tillsammans med en förredetta vän till mig (no comments), osv.

  Detta är bara allt för konstiga sammanträffande känner jag.

  Men samtidigt blir jag oerhört glad när sådanahär oväntade grejer händer.


  Nu ska jag tvätta ur inpackningen och sen måla naglarna. Jippie.. Kan ju lika gärna passa på när jag är hemma en helg. haha
  En helt random bild från min finaste Brittneys Graduation Party.
  Mest bara för att jag gillar den däckade killen, och för att min min beror på att jag nyss smakade på min drink.
  Rachel hittade inget blannevann så kommer hon "Sorry hun, this one maybe became a littlebit to strong. But you are swedish and not american so i know you can handle it better than me." Så jag ville väl inte vara den som är den. Men FYFAN, hon hade blandat ut någon vodka med ja, vatten? så smakade det iallafall.  Men lika glad är hon för det, din jevel.


  hatar csn.

  Jag hatar csn mest av allt i hela världen just nu. När jag äntligen har kommit på vad jag vill göra så sabbar de allt för mig.
  Jag får varken bidrag eller får lov att ta lån från csn när det kommer till min utbildning.  FANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFANFAN.

  Nu är jag tillbaka till ruta ett. Absolut ingen aning om vad jag vill göra. Och jag struntar i vad alla säger. Jag kan inte söka till utbildningar "bara för att". Jag tänker inte gå en utbildning jag inte är säker på för att hoppa av efter ett år och vara ännu mer förvirrad.

  Snälla hjälp mig. Ge mig tips. Jag är lost.  Detta får inte bli min framtid..

  Bulletproof

  Idag är en happydag, mår bättre än jag gjort på länge!
  Idag är en dag av tacksamhet.
  Jag är tacksam för att jag har turen att ha världens bästa familj. En familj som alltid stöttar mig i allt jag gör och tror på mig. En familj som alltid älskar mig oavsett hur idiotiskt jag beter mig. Och med familj menar jag givetvis inte bara mamma, pappa, pontus, spock och sotis. I min familj ingår även världens bästa mormor, morfar och gerth.
  Jag är så oerhört glad för att jag är jag. För att ni, min fina familj, har uppfostrat mig till den jag är. För allt ni någonsin har lärt mig, det har gjort mig till den utomordentliga person jag är idag. Och att jag tack vare er kärlek lyckas vara hemifrån såpass länge som jag är nu. Att jag klarar mig själv, att jag är självständig och helt enkelt toppenbra!
   Och tack, tack alla ni underbara vänner. Vänner som har funnits med mig länge och nya vänner som jag vet kommer finnas där för alltid. Ni är underbara människor, och jag kommer alltid ställa upp för er. För det är ni värda.

  Summan av karemumman:
   Jag är en helt jävla fantastisk människa och det har jag alla underbart fantastiska människor i mitt liv att tacka för.

  JAG ÄLSKAR ER!

  s

  Mytomani är en sjukdom.
  Tack Emma för att du gett mig klarhet i det hela!

  Besviken.

  Här ställer man upp för en människa som fan, stöttar och försöker verkligen få henne att må bättre. Och så får man inget annat än skit tillbaka. Fan ta det säger jag, jag ska sluta vara snäll mot människor det är ändå bara mitt "fel" i slutänden.

  Mysdag med Lina imorrn, åhh vad jag längtar! Hon är uppe i bArgen allt för ofta nuförtiden och det är värdelöst. Men det blir iallafall middag och bio och massa prat om våra planer i maj! Hoppas verkligen att mina kära panenteser kan boka resan samtidigt som Linas, det hade varit toppen. Och min kära mors förslag att roadtrippa till Vegas och Grand Canyon var inte heller fyskam.
   Hoppashoppas, behöver lite uppmuntring nu. Som tur är har jag toppenvänner här så egentligen behöver jag inte bry mig om småsinta omogna små barn. Så nu släpper vi det.


  Idag jobbade jag väl sisådär 3 timmar. Skulle egentligen ut och sprungit efter jag slutat men har blivit så jäkla förkyld igen. Orkar inte!

  Här kommer lite gamla bilder förresten.


  Julafton! Eller nej Juldagen egentligen ju..


  Lina och Nic förlorar när vi spelar beerpong. HOHO  Vi hittade en rolig registreringsskylt på den svenska julmarknaden i Denver :)


  Mina favvotjejer under en vin och Rockband kväll. Borde göras om snart! Heydous pivo! ;)


  Nu tar detta allt för lång tid, men har inte lagt in bilder på ett tag så har har ni en salig blandning. Kommer nog upp lite filmer snart också.


  På återseende mina kära.

  Söndagen

  Titta här vad jag fick för mig att göra i söndags!
   (förlåt mormor!)

  Tatueringen har varit planerad ett bra tag, men att tatuera mig bestämdes nog på en kvart i söndags. Som tur var hade de tid för mig och Sabrina. Malin och Alex var också med och vi tog i princip upp hela tatueringsstudion. Men vad gör väl det?  (Jag vet att jag ser ut som en valross, men jag låg inte så jävla bekvämt. Kunde inte andas för jag var tvungen att ha fejan nertryckt i madrassen.)  Sen så har det väl inte hänt så mycket mer. Eller inte mer än det gamla vanliga iallafall.
  Jag vet att ni är jättetrötta på att jag aldrig uppdaterar, det märks på kommentarerna också. Jag känner inte att jag har så mycket att skriva längre. Jag vet att ni tycker att det är kul men det är bara vardag för mig nu..
   Men är det verkligen bättre att jag uppdaterar varje dag när jag inte riktigt vet vad jag ska skriva?  mammig

  Det börjar verkligen märkas att man är "gammel-aupairen" nu, känner mig som värsta mamman ibland.
  Inte för att jag klagar eller något, jag vill ju absolut inte att mina kära vänner ska må dåligt.
   Men det började ju med min fina Jessica som tyvärr lämnade landet allt för snart. Sen så blev det Lina, sen blev det Berfin och nu Sabrina. Jag kan inte göra underverk människor, men jag kan ge mitt stöd. Och det kommer jag alltid göra.

  Så min trevliga hemmakväll med mig själv blev inte av. Vid halv åtta fick jag sätta mig i bilen för att bege mig hemtill Sabrina. Hon behövde försvinna från huset och ventilera lite, eller ja det blev väl mest garv som vanligt. HAHA
  Träffade även Kim från tyskland som kom samtidigt som Sabrina. Mer förvirrad människa får man fan leta efter, helt galet rolig var hon iallafall. Jag kommer fan få sexpack om jag ska fortsätta skratta såhär mycket varje dag.

  Nej men nu ska jag väl ta och knyta mig, eller iallafall lägga mig och glo på tv ett tag.


  so long suckers.


  CP(r)

  Min kamera lever igen, tack vare min  kunninghet när det kommer till första hjälpen. Lite mun mot mun så mådde den bra igen. Lite slajmig men det är smällar man får ta.

  Idag känner jag inte för att göra någonting, visst är jag tråkig?
  Men Project Runway börjar trots allt ikväll och jag skulle behöva tvätta lite och sådant..
   Får fundera lite till sen bestämma mig.

  Detta är min nya kumpis. Hon är jätterolig plus att hon var en cheesecake-virgin när jag träffade henne. Så oskyldigt. Sen spottar hon hela tiden när hon pratar, men det är smällar man får ta. Kanske får ta och skaffa mig ett bra regnställ..
  Laura (frankrike) och jag är mest bara coola och sådant där ni vet.

  "har jag hår under armarna? -Most likely"

  Sjukt rolig kväll, den behövdes verkligen!
  Hämtade upp Sabrina vid 6 tiden och sen begav vi oss ut på lite "shopping". Eller så mycket shoppande blev det inte som tur var med tanke på min budget. Istället provade vi massa fula kläder och testade massa leksaker. Bland annat en sådan biljardboll, den svarta ni vet, som man kan ställa frågor till. Och så bopitade vi litegranne såklart.
   
  Förresten så är allt med min förlängning äntligen klart och jag kommer att stanna här tills augusti. Sen får vi väl se hur det blir.
   Jag kommer iallafall att söka in till Cosmetology utbildningen i santa monica och helt enkelt hoppas på det bästa, så håll era tummar för allt vad ni är värda!
  Tänkte egentligen ringa de innan i veckan och fråga massa grejer men har bara varit så less tack vare all negativ respons.
  Så jag får väl ta tag i det på måndag istället.

  Annars så har jag väl inte så värst mycket att tillägga just nu. Mest att min kamera har nog dött föralltid och någon återuplivning verkar det inte vara något tal om. Great. Har inte direkt några pengar som jag vill spendera just nu, så jag får väl helt enkelt sno andras bilder. (Sabrina, ändra din bloggfan så att man kan kopiera vavava!)

  Om ni vill så kan ni läsa Sabrinas blogg om ni vill, den är festlig och så. Sen så skriver hon lite mer än vad jag gör, längre minne och mer ork än jag antar jag.
  Hennes blogg hittar ni iallafall HÄR.  Godnatt/morgon mina trogna läsare.


  Under all kritik

  Jag vet att mitt bloggande har varit värdelöst den senaste veckan. Men jag mår inte helt hundra.
  Det är många beslut som ska fattas nu och jag trodde att jag var klar. Jag är fortfarande säker men att så många människor i min omgivning visar så stort tvivel gör mig ledsen och orolig.
  När jag äntligen tror (ja jag skriver tror för man kan aldrig vara säker) att jag har kommit på vad jag vill göra med mitt liv så arbetar alla emot mig. Inte en positiv kommentar har jag fått om mina framtidsplaner, inte en endaste en och det svider.
  Att människor jag trodde stod på min sida i vått och torrt är skeptiska och inte det minsta entusiastiska över mitt val. Det gör ont.
   Men på ett sätt får det mig bara att vilja arbeta mer, nu ska jag nå mitt mål så är det bara. Men tack vare all negativ respons kommer jag tyvärr inte berätta för någon annan om mina framtidsplaner. Det hålls för mig själv hädanefter.


  Och ja det är sant, Jackie Ferm vinner Paradise Hotel. Nu vet ni det, sluta fråga.


  Ps. Min kamera är tillfälligt död, ska försöka återuppliva den. Men därav bristen på bilder.


  Snabba ryck

  Nu får väl jag hoppa in i duschen en liten snabbis för jag har jordnötssmör i hela håret. Visst gillar jag när Charlotte ska pussas och kramas hela tiden. Men jag undviker det helst när hon äter lunch, idag lyckades jag tyvärr inte och fick jordnötssmör kletat över mig. mums..

  Ska möta upp Grete på starbucks om någon timme. Ska prata skola och framtidsplaner, kul att hon funderar på att söka till samma skola och allt som mig, förhoppningsvis kan vi göra ansökningarna och allt tillsammans då!


  Förresten hade jag en väldigt intressant konversation med en gammal bekant på msn nyss, man slutar då aldrig förvånas.
  Men kul var det!
  Jag menar, här är hon ju väldigt söt min lilla tös!


  Paradise Hotell vinnare

  Tittade nyss på Paradise hotel, på tv6 play då såklart. Det är väl helt okej, kul att skratta åt vissa människor ibland. Men allt förstörs ju litegranne eftersom jag vet vem som vinner allt. Förstör liksom spänningen med hela programmet.

  Vet inte alls varför jag delade med mig av det. Känner att det var ganska onödigt nu när jag läser igenom det. Men jag har fullkommlig bloggtorka, jag vet att jag borde skriva om mitt "usa-liv". Men det är inte så värst spännande längre, för er kanske men inte för mig.
   Jag tänker iallafall ägna ett långt inlägg snart åt min framtid. Eller iallafall mina framtidsplaner, hur framtiden faktiskt blir kan man aldrig veta.

  Nu har jag svamlat nog för idag känner jag, trött och jävlig är jag med. Sova länge imorrn, ja tack!

  Sry guys!

  Jag vet att jag varit helt fruktansvärt värdelös på att upptadera, igen,

  Inget spännande blir det nu heller, för jag har lovat min värdpappa att starta grill och ugn så att de kan fixa mat dirr när dekommer hem. Så jag får väl ta och göra det.

  Har hört från lite olika människor att mina julkort tydligen har kommit fram, kul tycker jag.
  Men samtidigt undrar jag vart mina julklappar och kort har tagit vägen?
  Jag har fått ett väldans fint kort från Stefanie, Jens och Fajter. Men det är också det enda. Ge mig mina julklappar nu!

  Karatefylla

  Gårdagen var galen, riktigt galen!
  Jag är allt för trött och seg för att skriva om mitt nyår, så det får bli en liten punktsammanfattning..

  - Middag med Lina på Dusty Boot med massa margaritas.
  - Kolla på fyrverkerierna som avfyras klockan sju på kvällen här, say what?
  - Bege oss tillbaka till lägenheten, lite skumpadrickning och fixning.
  - Ta limon till Ritz-carlton hotellet för att hänga där ett tag.
  - Träffade lite kompisar och begav oss till en hemmafest även kallad "the party house".
  - Träffade fler roliga människor och begav oss återigen tillbaka till hotellet.
  - Drack mängder med drinkar och shots, gratis är gott.
  - Räknade ner till tolv-slaget, fick min nyårskyss av en snygging och mådde bra.
  - Åkte hem på efterfest med samma killar som innan, kollade på Hitta Nemo (!?) och åkte sen hem.

  - Vaknade imorse mådde skit och lite till.
  - Minnesluckorna är ett faktum.
  - Min kamera är sönder.


  Men jag mår bra, tack för en toppenkväll min fina Lina och alla andra fina människor!


  In Dah Limo!


  On Dah Resturant.


  On Dah Hotel, fyllot Petra håller för blixten på alla kort..


  Happy New Year!!!!!!!!!!!!  RSS 2.0