Livet med Wanja

Den där Wanja är inte riktigt funtad som andra normala människor.
 Hon lyckas i stort sett med allt. Och med allt menar jag allt sånt som egentligen inte kan hända.
Visualisera den sjukaste och mest otroliga situationen du i din vildaste fantasi kan frammana..

Klar?

Vad du än tänkte så har hon gjort det. Att göra en Wanja har numer blivit ett begrepp som står skrivet i Svenska ordböcker.

För att ge er ett litet aktuellt exempel.
 -I lördags åkte vi som jag skrivit tidigare till Ullared. På vägen hem var alla glada i hågen och övertrötta tack vare den tidiga morgonen. Eftersom bilen hade stått i solen några timmar och mest liknade en sauna var det rutorna ner och fram med soltaket. (Ner med soltaket, bort med, ut med? Hur säger man egetligen?)
 
Då kommer mina kära medåkare Wanja, Magda och Linn på att det skulle vara väldigt lajbans att sticka ut huvudena lite sådär fräsigt. Sagt och gjort.
Jag som på hemvägen var en ansvarsfull bilförare beskådade deras upptåg lite i ögonvrån och får syn på Wanja. Wanja som tycker att det skulle vara ännu lite mer fräsigt om hon kunde filma hur skojiga de såg ut där uppe på taket när vinden flaxade i håret och flugor attackerade svalget.
 Jag, som tidigare har varit med om Wanjas bravader och misslyckade upptåg, säger till henne lite så där på skoj: -Tappa inte mobilen nu!
 Vad händer?
Mitt under videosessionen slinker mobilen hur handen. Wanja skriker förtvivlat att vi måste vända samtidigt som hon ser en långtradare bakom oss. Mobilens liv passerar i revy (vilket borde ha gått ganska snabbt eftersom hon nyss har köpt den) innan den slår i marken.
 Hursomhelst så vänder vi om, magda rusar ut ur bilen i bara strumporna för att iallafall rädda minnes- och simkort.
Vi gråter och skrattar om vartannat och förstår inte vad som egentligen har hänt. Det enda vettiga vi kommer fram till är ändå.
-Din mamma kommer att döda dig Wanja.

 Efter Stresset och stimmet är mina kära vänner totalt utmattade. Så 2 mil senare ligger hela bunten snarkandes i bilen och kvar är jag.
För att underhålla mig själv fick jag leka arga minen med bilisterna på motorvägen. Vilket inte riktigt uppskattades av alla men jag hade kul. Och jag har också kommit fram till hur mycket kul man kan göra när människor försöker köra om en. Nog sagt om det.

Om just du som läser detta tycker att den där Wanja verkar vara en klass för sig så borde du lägga på minnet att detta är en av de milda händelserna.

En sak som är säkert är iallafall att man får aldrig en tråkig stund när hon är i närheten. Och henne ska jag vara utomlands med i en vecka..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0